missdes

här kommer jag dela med mig allt möjligt, glädje, sorg, hundträning, medialitet/andlighet, tankar funderingar ja allt som på något sätt o vis berör mig oavsett om det är negativt eller possitivt.. enjoy och lämna gärna ett litet fotavtryck när du är här ;)

utmaning dag 16

Publicerad 2010-12-31 13:20:23 i Allmänt

Dagens tema Min första kyss
Har ju inte bloggat på ett par dagar nu men som några av er vet så har jag varit och är fortfarande sjuk!! Hostar som en dåre så revbenen har börjat ömma, fryser/svettas om vartannat och huvudvärken den har varit ständigt återkommande, dock har ja inte haft någon super huvudvärk de senaste dagarna men ändå inte kul de här..

Ja ja över till utmaningen då.. Min första kyss, ja den fick jag väldigt väldigt ung kanske eller jag tycker nog att de e lite ungt.. minns inte riktigt exakt hur gammal jag var, men tror de var runt 8 års åldern.. och det var med syrrans dåvarande kille :s ops.. sorry.. han var hemma hos oss och ja minns inte vart syrran var men vi pratade och jag var ju hemligt kär i honom och vips så kyste han mig eller ja vi kysste varandra kan man väl säga.. sen blev de ett himla liv när syrran fick veta, syrran och killen gjorde slut såklart. och jaaa de var ju ingen direkt drömkyss om man säger så haha, och de var ju inte så snällt att kyssa syrrans kille men jag fattade ju inte sånt då, men  men de var min första kyss de.

nej nu blir de till att grejja lite här hemma. ska tända lite ljus å så så de blir lite mysstämning.

Hoppas alla får ett riktigt gott nytt år

Utmaning dag 15

Publicerad 2010-12-27 15:13:48 i Allmänt

Dagens tema Mina drömmar
Mina drömmar, hmm vad har jag för drömmar, jag vet  inte riktigt faktiskt.. Men jag önskar att mina nära och kära får vara friska och krya och få ett bra liv. Jag önskar att jag kom in på polishögskolan och klarade av det bra så jag fick leva min dröm som Polis. det är ju verklgien något jag drömt om hela mitt liv. Att bli polis.
Jag skulle vilja bo på landet som jag gör. Äga mitt hus ha djur, hundar katter en eller kanske två hästar. En till kevin och en till mig. Jobba som polis ha en bra ekonomi. Ja ett ordnat liv med härlig harmoni och ett lugn runt omkring mig. Utvecklas och få jobba mer inom det mediala med både healing och rådgivningen få min egna mottagning inom detta kanske, ja de vore kul. Hålla mina meditations kurser. Många kanske rynkar på näsan inför meditation det gjorde jag i början ialla fall men ja tänkte va fan de går ju att ttesta och det är jag verkligen glad för nu. Meditation har gett mig väldigt mycket. Mycket frid i sinnet.

Åh sen skulle jag vilja ha så pass bra ekonomi så¨jag och familjen kunde åka utomlands en gång om året utan att oroa oss över ekonomin efter och före resan. att bara kunna få njuta av livet och leva här och nu!! leva för dagen!

det är nog min dröm

utmaning dag 14

Publicerad 2010-12-26 14:53:00 i Allmänt

dagens tema är -vad hade jag på mig idag
Eftersom ja lyckats ha tinlägg så hoppar jag över titeln utmaning dag 13 och därför hoppar direkt till 14 så de faktiskt blir rätt..

Ja vad hade jag på mig idag, idag har jag ankelstrumpor som e randiga med färgerna turkos, vit, och grön. Ett par grön/grå nike byxor och en röd cardigan. + min vita bh. och ett par fårskinnstofflor.
dagens outfit och ska jag vara ärlig så tror ja faktiskt inte att de blir så mycket bättre än så idag..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Var hem,bjudna till hyresvärden å hans familj igår.. åh herregud har inga ord för de tror jag haha fan vad roligt vi hade, Kom dit som sagt  fick oss en varsinn öl och satt och pratade lite, det var riktigt trevligt, carina jan å älsklingen drack glögg och ja tog öl, sen efter någon timme så bjöds de på julmat och herregud vilken enormt god julskinka hon hade gjort carina.. den var gudomlig!! inte alls som vanlig julskinka hon hade fått in någon viltsmak i den mmmm bästa skinkan ja ätit!! till maten blev de ju nubbe då såklart.. sen kom de mera öl och mera öl o mera öl sen kom de whiskey och hör och häpna.. JAG DRACK whiskey!!! haha de trodde jag aldrig om ja ska vara ärlig men gott gott var det!! vi festade pratade skrattade och hade enormt trevligt ända tills 03.00 nånting när deras son körde hem oss
de var den bästa kvällen på länge (ja förutom myskvällarna med min älskling såklart) men bästa sociala kvällen då :D

Hoppas ni alla haft en bra julhelg

Utmaning dag 12

Publicerad 2010-12-25 11:46:17 i Allmänt

dagens tema- min vecka
Upptäckte precis att jag döpt TVÅ inlägg på dag 10 fast med olika innehåll då.. så ja ja strunt samma haha
dagens utmaning då.. min vecka.. hmm hur har den avrit? den har varit bra tycker jag..
I måndags var det att kliva upp tidigt för kevin skulle till skolan.. Vi satt och myste och pratade vid köksbordet och drack varm oboy gott de.
sen efter skolan var Joda med kevin hem från skolan och dom lekte "snömonster" eller något sånt... de tog på sig vinter kläder och tog me sig mobilerna ut oc h filmade varandra.. Joda kastade sig i snön med huvudet före.. och jag lovar haha de såg för roligt ut det var bara jackan och benen som syntes allt annat var borta i snön..  På tisdagen var Joda sjuk och missade skolavslutningen...
Efter skolavslutningen på tisdag så åkte jag och kevin ner till karlstad för där ville han spendera jullovet. jag åkte hem igen och grejjade här hemma och myste med min älskling och så.. dagen innan julafton hade jag och älskling en egen liten julafton med julmat bingolotto och lite sånt. det avr helöt nderbart en riktigt mysig kväll!!!

Julafton kom och jag gasade ner mot karlstad igen, vi hade ju planerat att åka till svärföräldrarna över jul men de där med djurvakt en s¨n här storhelg e ganska svårt så vi satsar på att åka dit på påsk i stället :) firade lite jul emd mamma pappa bror o kevvan mysigt. god mat å lite klappar!!
sen blev det hemfärd igen. Älsklingen såg förvånad ut när ja kom hem han trodde ja skulle vara kvar längre i karlstad. Hade med mig "the speed demon" hem åxå ;) Enya, pappas nakenhund.. hon ska få vara här tills efter nyår då hon e så skotträdd så hon tvingas bli nerdrogad under nyår så hon ska slippa bli helt apatisk av rädsla.. stackarn!!

Idag på juldagen så blir de lite småplock och bara vara här hemma i eftermiddag/kväll e vi hembjudna till våra hyresvärd med fru så det ska bli trevligt. dom e helt fantastiska och jätte trevliga. kunde inte ha fått bättre hyresvärdar ialla fall det vet jag!!

nej nu e de dags att grejja med lite andra saker här

ha en riktigt trevlig juldag allesammans!!

utmaningen dag 11

Publicerad 2010-12-24 09:19:43 i Allmänt

Dagens tema är Mitt liv som miljonär
Ja du undrar hur många gånger man har suttit med diverse lotter i sin hand och tänkt "tänk om jag vinner, tänk om jag vinner riktigt mycket?!"
Ja jag vet vad jag skulle göra om jag vann en miljon kronor ialla fall, Först skulle jag köpa en lite nyare bil, har ju en 93a årsmodell nu och skulle nog köpa mig en 00a eller nått ialla fall. En som de inte är rost på och en som går fint och billigt och så.. Vill inte ha nån värsting bil eller nått sånt men en ordentlig bil skulle jag köpa mig för kanske si så där 40.000 kr eller nått. dyrare behöver e inte bli. Sen skulle jag betala några månadshyror, ge kevin en stor summa pengar till hans konto som han ska få när han fyller 18.
Sen skulle jag resa, resa resa resa resa resa resa resa till värmen. Skulle ta med mig min underbara familj och resa, spanien, thailand indien, karibien ja vi skulle verkligen ta en paus från allt här hemma. 
Sen skulle jag skänka pengar till någon välgörenhet, kanske till läkare utan gränser, och/eller BRIS, rädda barnen och lite sånna organisationer, sånna som jag tror på gör en skillnad!!!
sen skulle jag även skänka en summa pengar till en organisation som jag för bara några månader sedan hörde talas om, minns inte vad den heter nu så där på rak arm men den jobbar för barn till föräldrar med missbruk!! och sånt tycker jag är viktigt för INGET barn ska behöva växa upp med en eller flera föräldrar som har ett missbruk av något slag!! Ja de e nog vad jag skulle göra om jag var miljonär. sen skulle jag ju självklart investera i aktier eller nån fond eller nått sånt så ja kunde få pengarna att växa, inte för att jag är girig för de e jag absolut inte men ja skulle ju vilja ha kvar lite pengar åxå å se så de växte och inte göra av med allt på en gång!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så där då. annars idag då?? Julafton är här den 24edecember 2010!
Hoppas att alla där ute får en riktigt mysig julafton och att ni slipper bråk och tradegier och sånt som kan tänkas hända en dag som denna!!

Nu ska jag göra mig i ordning och packa ner det jag ska ha med mig sen ska jag åka mot karlstad för att fira lite jul idag!

Ha en riktigt trevlig jul helg som sagt!!

Utmaning dag 10

Publicerad 2010-12-23 17:32:40 i Allmänt

Dagens tema Mina syskon

Ja jag har 3 st syskon. Två bröder och en syster. Antar att jag får börja uppifrån med den äldsta då.
Stefan-- Han är 18 år äldre än mig och är min halvbror på pappas sida. Har inte alltid haft kontakt med honom men jag var nyfiken och kände att jag ville träffa honom och få kontakt med honom så för kanske ca 7 år sen så letade jag upp hans telefon nummer och ringde honom.. Jag var ju sjukt nervös. Då jag inte har någon direkt kontakt med min biologiska pappa så visste jag heller inte om Stefan visste om att jag fanns eller något sådant.. Han svarade inte men efter någon timme så ringde han upp för at såg mitt nr på nummer presentatören.. Uasch jag var enormt nervös.. Minns inte allt jag sa men ja minns att jag började lite försiktigt med att säga att ja inte visste om jag kommit rätt och ja frågade om han hade en pappa som hette Rune Nilsson.. Ja visst hade han det.. sen började vi prata och jag förklarade såklart vem jag var och så.. det visade sig att han faktiskt visste om att jag fanns och att han tänkt på mig lite då å då och undrat om mig.

Sen har vi
Marcus-- han är 8 år äldre än mig, Jag och Marcus är och har alltid varit väldigt lika varandra, vi har alltid kommit bra överens och haft många gemensamma vänner. Festat mycket och ofta ihop, Vi har tillåmed bott ihop i två omgångar. Ja vi ahr mycket gemensamt och vi har alltid varit väldigt bra vänner. vi tycker väldigt lika om många saker.
Älskar honom

och så har vi min Syster
Therese-- Hon är 4 år äldre än mig. Jag och syrran har gjort mycket tokigt ihop.. Bla skrämde vi livet ur hennes pojkvän en midsommarhelg för ca 6-7 år sedan..  haha det var min första (och sista) lediga midsommar, och jag syrran hennes kille Thomas och två andra vänner åkte till Strömstad för att fira midsommar. Syrran var chaufför och jag och thomas startade hårt redan i karlstad med en kall öl!!  senare på kvällen började jag få kramp i ena överarmen men de gick över.. sen vaknade jag mitt i natten av att krampen hade kommit tillbax och gjorde 1000000000ggr ondare.. syrran vaknade av att ja låg och stöna och ojjade mig så vi smet ur tältet å ner på toan för att ja skulle få värktabletter.. nu hör de ju även till att ja har lite av en "tältfobi" jag var rädd för att sova i tält för alla psykopater som finns där ute så jag ville sova i mitten syrran längst in och thomas som är störst ca 1,5 meter bred (han e ingen tjockis) och ca 2 meter lång låg ytterst..  och tänk er då hans min och reaktion när han vaknade.. kollar upp enormt bakfull och ser att ytterst ligger syrran i mitten jag och han längst in. hahaha han tvär satte sig upp och s¨g livrädd ut och frågade "har jag gjort nått dumt"
Sen åkte jag och syrran på en dygnskryssning åxå och den ska vi faktiskt inte ens gå in på.. men jisses vad roligt vi hade på den!!! <3
Älskar dig

Ja det var en blandad presentation av mina syskon



utmaning dag 10

Publicerad 2010-12-22 13:07:00 i Allmänt

dagens tema sanningens ögonblick
det var ett svårt tema tycker ja minsann.. Sanningens ögonblick av vad??
ok ja vet en sanning.. jag älskar apelsiner!!!
nej men gud ja vet ju inte vad ja ska skriva riktigt svårt tema idag.. men jag har ialla fall klarat av utmaningen i hela 1+ dagar det är inte dåligt de, inte fuskat en enda dag :p
Var i karlstad igår en och lämnade kevvan som ville till morfar och mormor och karlstad på första möjliga jullovsdag så gasade neråt karlstad, hade med jultidningspaketet åxå till de som hade beställt av kevin i karlstads regionen.. Lämnade ut lite jultidningsbeställningar åkte och handlade och sen hem igen. men när ja var hos pappa och väntade på att ingrid och stig skulle komma hem så satt ja mamma och pappa och pratade om min bok som ja skrivit och nu har pappa beställt ett exemplar av boken åxå haha herregud trodde inte alls att den skulle bli så popul'är.. bara jag får råd ska jag beställa fler böcker :)

nej de här får räcka för idag

utmaning dag 9

Publicerad 2010-12-21 13:02:13 i Allmänt

Dagens tema är Min tro
Jag tror att många redan vet vad jag tror på.. Det paranormala, det övernaturliga, liv efter döden, spöken, andar att allt har en mening, ödet m.m jaa det är min tro!!
Vet att många tycker det här är rappakalja och jag har blivit kallad knäpp,korkad, flummig, konstig, och en massa sånt pga det här men vadå.. jag tror att det finns ett liv efter döden jag tror att när man dör är det bara kroppen (som vi har till låns) som dör, själen vandrar vidare till "andra sidan" och fortsätter sin resa med lärdom och utveckling och sen återfödds vi och fortsätter så¨.. jag respekter alla andra som som tror på andra religoner och förhoppningsvis så respekterar de mig och min tro åxå!!

jag känner en kvinna som ja prata tro med som sa jag tror inte jag vet!! de tyckte jag var väldigt klokt sagt och jag vet att det faktiskt finns..

utmaning dag 8

Publicerad 2010-12-20 12:50:19 i Allmänt

Dagens tema är ett ögonblick
hmm funderat lite över de här temat som är idag och ja tror att jag ska välja ögonblicketet som jag aldrig någonsin kommer att glömma, 2000/09/23 kl. 19.41
den dagen flöt på egentligen som alla andra gjorde den tiden.. hade tagit mig två st varma bad för det var de enda som tog bort smärtan när den kom, på eftermiddagen så skulle jag och mamma i väg till wåxnäs centrum och käka pizza ihop med en man som heter Björn. Vi satt där och pratade och beställde in vad vi ville ha. Pizzan kom och det gjorde smärtan åxå.. Jag bet ihop och tänkte den går snart över precis som den alltid gör.. tillslut så kom de en våg av enorma smärtor så jag gick in på toaletten för att orka härda ut.. de satt ju fullt med folk inne på pizzerian. det var fortfarande härlig sommarvärme ute så som sagt de var fullt med folk..
När jag kom ut från toaletten så hade Björn  beställt in ännu en öl till maten, och ja blev lite lätt förskräckt när ja såg de å sa att jag hade fått enormt ont!! mamma började ställa en massa frågor och vi beslutade oss för att ringa en taxi och åka hem till björn som bodde mitt i centrala karlstad. Väl där  började mamma ta tid på mig och konstaterade att shit nu händer det-.. hon ringde förlossningen och beräåttade att ja hade ca 3,5 min mellan verkarna och de beordrade oss att genast komma in till förlossningen!!
Vi kom in till förlossningen 17.25
Ni som känner mig vet att jag är olidligt oförskämmt super rädd för sprutor så när de kom och ville ge mig bedövning inne på bb så skrek jag NEJ!! Jag fick därför lustgas istället, efter ca 2 timmar hade jag så sjukt ont och bad om bedövning ialla fall för just då sket jag i att jag skulle få en spruta.. jaha tack för den tänkte jag.. självklart var det för sent för bedövning då.. men de dröjde inte förens det var över 19.42 var allt klart och Kevin hade fötts!! det är ett ögonblick jag aldrig glömmer

Dag 7

Publicerad 2010-12-19 15:02:20 i Allmänt

Dagens tema är Min bästa vän!

Hmm bästa vän.. de där är faktiskt svårt tycker jag, ingen av mina vänner får ta illa upp nu!!! Jag har några riktigt bra vänner som jag vet att jag kan prata med men någon absolut bästa vän??
Hmm får nog säga Donna på den i sådana fall. Eller min älskling Andreas. Och Kevin!! de e nog de som ja får titulera som mina bästa vänner tror jag.. nej gud de var svårt. trodde inte att de skulle vara svårt att säga en bästa vän men de var de faktiskt..
Jag har några riktigt bra vänner som sagt som jag kan prata med om olika saker, men den som jag kan prata om allt med är ju faktiskt min älskling och jag litar på honom till 1000000000.  Vet att ja även skulle kunna säga allt till kevin men han är 10 år så det gör man ju faktiskt inte. och donna min underbara donna henne kan man lita på haha henne kan man säga vad som helst till och hon ser alltid lika glad ut och ger en en blöt puss och hon säger aldrig något till någon ;) haha

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Annars idag då?? Kl ringde 06.30 och de var dags att gå upp, Kevin skulle ner till Ica och hämtas upp av Elias och hans mamma Maria, Han skulle få följa med till  Kil där Elias hade innebandy match idag och sen skulle dom iväg till karlstad en stund. Fick nästan en chock när vi öppnade dörren och möttes av en "snöpust" japps en rejäll vindpust kom emot oss och den var alldeles vit och full av snö.-.. det snöade ganska rejällt i morse så det blev att sakta och försiktigt åka ner mot centrum. men vi kom i tid, i god tid..
Kevin ringde mig sen runt 12.00 tiden nån gång tror ja det var och var helt överlycklig, Elias lag hade vunnit och nu var de på väg mot karlstad han skulle höra av sig sen när de närmade sig gräsmark igen.
Gick ut för vi skulle åka in till sunne en sväng men konstaterade ganska så snabbt att vi inte skulle ta oss av gården om vi inte började skotta bort all snö som kommit.. och att skotta all den här snön skulle ta en evighet för de hade kommit närmare 2 dec IGEN så nu står vi här med snö upp till knäna och kan nog säga att vi e rejällt insnöade, Pratade med hyresvärden och han sa att han pratat med en kompis till honom som skulle komma och ploga åt oss med traktor senare, han kunde inte säga nån tid men de e ju helt ok bara vi får de plogat så vi kan ta oss nånstans åtminstone i morgon så e jag nöjd!

Well thats all for today. Nu blir de att fortsätta med maten, ugnsbakad fisk och ris!! Mums



utmaning dag6

Publicerad 2010-12-18 17:09:29 i Allmänt

Temat i dag är Min dag
Min dag har varit ganska mysig faktiskt..
Först blev de snöskottning vilket dok inte var så mysigt men de e skönt att få lite kroppsligt arbete och de tar faktsitk inte såå lång tid heller.
Sen in å drack lite varmt och gott the..
kevin har börjat inreda ett litet rum i källaren där han eldar i den gammeldagsa spisen och sitter och täljer till lite grejjor han är hel nöjd och helt överlycklig.. har suttit här framför datorn och försökt hitta en artist som jag verkligen vill ha skivan av.. KORSO heter han (om ja inte minns fel) hörde en låt av honom på englagård sist jag var där och jag älskar verkligen hans röst.. han ska tydligen komma från tyskland. så om någon där ute känner till honom eller vet vart man kan få tag på en skiva med honom.. den ja säker heter något med The spirit side eller the side of the spirit eller nått sånt.. har googlat sökt på youtube å lite sånt men inget resultat.. ja det var väl min dag de. hittils ialla fall ha en fortsatt bra dag allihopa där ute!!

utmaning dag 5

Publicerad 2010-12-17 14:51:12 i Allmänt

Dagens tema är Vad är kärlek

Personligen så tycker jag de här med att beskriv a kärlek kan vara väldigt svårt.. Kärlek kan vara så mycket.. Kärlek kan vara en liten blick från den nya hundvalpen i familjen, första "spinnet" från en katt unge, Omtanke från någon, jaaa kärlek kan vara mycket. Ren Kärlek är bra och fin och varm, det är om den kärleken brister som det kan gå fel, man kan bli sårad  m¨v'äldigt dåligt. Idagens samhälle är det tyvärr många som använder ordet kärlek för att få som de vill eller liknande.

Jag vet att för 2,5 år sedan så fick min klass som ja gick i då, frågan från våran psykologilärarinna VAD ÄR KÄRLEK.. jag minns att ja satt ungefär halvvägs i ringen som vi fått bilda och alla före mig tyckte att kärlek var så fint å de var underbart å bla bla bla.. när de väl blev min tur så sa jag enkelt och kort.. "K'rlek är skit och det 'är inget som ja vill ha med att göra för det slutar ändå aldrig bra vill jag ha äkta kärlek från någon som aldrig sviker så skaffar jag en hund!!"  haha om ja visste då vad ja vet nu..
jag har verkligen hittat kärlek. jag älskar min sambo enormt mycket och han ger mig sååå mycket kärlek så det finns inte att beskriva i ord!!
Sen finns det kärleken mellan blodsband!! Jag älskar verkligen min son enormt mycket och även om han inte erkänner det (så ofta ialla fall) så älskar han mig åxå och det är en annan sorts kärlek som han och jag delar så som sagt kärlek är stort och det kan vara allt mellan himmel och jord!!

Utmaning dag 4

Publicerad 2010-12-16 16:58:08 i Allmänt

Ok temat för dagens utmaning är mitt drömyrke
Drömyrken
har vi alla mer eller mindre.. själv har jag haft en del drömyrken under min uppväxt men det finns ett yrke som har levt kvar sedan jag var liten och det har aldrig försvunnit snarare växt sig starkare. Mitt dröm yrke sen jag var liiiiiten är POLIS. jag har alltid velat bli polis. Sen har jag även när jag var liten velat bli cirkus prinsessa, modell, och nån gång när ja var si så där 5 år tror jag så skulle jag bli sveriges prinsessa åxå.
Men som sagt mitt absoluta drömyrke vore att få bli polis. Har gått en en linje på folkhögskolan i trosa (stensunds folkhögskola) som heter Polisförberedande, där läste jag upp betyg m.m för att ens kunna söka in till polishögskolan, sen även för att få ännu mera insikt i polisyrket och alla dess inriktningar som faktiskt finns där. Hundenhet, krim, jaaa det finns hur många inritkningar som helst faktiskt..
har en grym huvudvärk i dag så ja känner att de blir inte så mycket mer än så här på dagens inlägg..

i morse när vi klev upp så möttes man av ca 40cm snö utanför trappen.. inte kul alls blev till att skotta uppfarten så man hade en chans att ta sig nånstans

By the way.. jag tror jag skulle bli en bra polis!!

utmaning dag 3

Publicerad 2010-12-15 13:03:07 i Allmänt

Dagens tema på utmaningen är mina föräldrar

Har "tekniskt" sett 3 st föräldrar..
Min mamma Ulla-brith min Biologiska pappa Rune och min pappa Kenneth.
Har alltid bott hos min mamma sedan hela mitt liv kan man nog säga, hmm "sedan hela mitt liv??" kan man ens skriva så?? ja ja tydligen eftersom ja just gjorde det.. Hade nog en ganska bra uppväxt och mamma har alltid gjort så gott hon har kunnat för att jag syrran och broder ska ha de bra och ja tycker hon har lycktas bra med det åxå!!
Pappa Rune då.. jaaa han har ja inte direkt haft någon kontakt med, träffade honom när jag var 14-15 år gammal. Har tagit hans efternamn så jag har dubbla efternamn, haft lite kontakt för några år sen igen men inget som har bestått så att säga

Pappa Kenneth då.. det är han som jag kallar för pappa och alltid har gjort och alltid kommer att göra. Minns det inte själv men mamma och pappa har berättat att en gång när han skulle hämta syrran och brorsan (som är hans biologiska barn) så stog jag i hallen och frågade om jag inte kunde få följa med honom.. var väldigt liten kanske si så där 2-3 år eller nått å sen den dagen har det varit så!! Han har tagit till sig mig som sin egen och det har aldrig varit nått konstigt med det heller och precis som ja alltid sett han som min pappa och alltid kommer att göra så har han sen den dagen och kommer alltid att se mig som sin dotter!!
Älskar er mamma och pappa

Dag 2 utmaning!

Publicerad 2010-12-14 11:04:55 i Allmänt

Min första Kärlek
Min första kärlek är ganska "udda" eller kanske egentligen fullt normal..
Minns den jätte tydligt och de var faktiskt bara några få veckor sen som ja pratade med Min första kärlek om just detta.-. Ja ja Min första kärlek inträffade när jag var ca 4 år eller något sånt, Jag blev super kär och jag planerade vårat bröllop och en himla massa s¨nna saker.. Min första kärlek Heter Daniel och är min kusin!!  Var verkligen upp över öronen förälskad i honom!!
Jag var nog en riktig liten djävul när ja var liten tror jag.. som jag skrev i presentationen så växte min vilja med mig och vid 4 års ålder var jag ganska bestämd av mig och jag hade ju bestämt att jag och Daniel skulle gifta oss och de var inget att diskutera.. så om han inte gjorde som jag ville så började vi slåss haha vi hade ena riktiga kuddkrig och när jag senast träffade honom för någon månad sen hos min morbror och hans fru så kom vi in å prata på mitt humör och våra små krig vi hade som unga..vi skrattade ganska gott åt de och danne försökte förklara allt för sin flickvän Gille som för övrigt är en jätte jätte gullig tjej!!

Men min första riktigt kärlek var nog ändå Kevins pappa tror jag. Vi blev tillsammans under lite udda omständigheter. Min kompis Anna var ihop med robin och ja var ihop med en kille som heter Jimmy, Anna och robin gjorde slut (som så många gånger förut..) Anna fråga om ja kunde försöka hjälpa henne att få tillbax robin.. och självklart eftersom ja e en sån bra vän så skulle jag ju fixa detta... men de gick ju inte riktigt som ja tänkt mig.. JAG blev däremot ihop med robin och anna blev ihop med jimmy.. vi båda fick barn ihop med dessa två knasbollar!!
Robin lärde mig ett och annat.. innan ja träffade robin så var ja kanske inte så snäll mot mina pojkvänner, Jag hade väldigt lätt att få killar och det njöt jag ju av om vi säger så.. Och när jag träffade robin så lärde han mig en enorm läxa.. Han var otrogen mot mig ett x antal ggr... Alldeles för många gånger på för kort tid för att ens nämna här så när jag fick veta detta så fick jag känna på hur de kändes att bli bedragen, det var ju inget som ja varit med om förut och jävlar vad ont det gjorde.. så sen den dagen svor jag att aldrig mer vara otrogen mot någon och det har jag hållt åxå!! Jag vill aldrig såra någon så mycket som robin sårade mig!!

så även om han faktiskt var ett svin måååånga gånger så lärde han mig en av de viktigaste läxorna trots allt!!

Japps de var min första kärlek x2 det!!

Ha en riktigt bra dag allihopa!!

Utmaning dag 1

Publicerad 2010-12-13 12:47:00 i Allmänt

Tänkte ju egentligen inte påbörja min utmaning förens i morgon men va fan skit samma tänkte jag.. så jag kör på redan idag!!
första steget är alltså att presentera mig själv,  vet ju egentligen inte riktigt vem/vilka som läser min blogg men tror att många av er redan vet en del om mig men ja ska försöka ta med saker som så många kanske inte vet..

ja ja
Petra N Josphson heter jag och är född 1983-11-17 på karlstads bb. skulle egentligen varit född den 9e december 1983 men mamma var allmänt trött på att gå runt å bära på mig, redan som nyfödd hade jag en stark vilja och visade  väldigt väl att här är jag.. som spädbarn så hamnade jag på sjukhus pga andningssvårigheter och mamma var livrädd för att svara i telefonen när den ringde ifall att det var sjukhuset som ville meddela att tyvärr hon har slutat andas.
Växte upp och viljan växte med mig kan man nog säga. Folk har nog alltid sett mig som en ganska stark person och ärligt talat så måste jag nog säga att många gånger har jag förvånat mig själv genom just detta.. styrka.
Jag växte upp i den lilla byhålan Molkom. trivdes ganska bra med livet. började träna Judo 1990 och höll sedan på fram tills december 99. i Januari 2000 blev jag gravid (på något konstigt sätt.. haha) Enda gången som jag och min dåvarande pojkvän använde skydd DÅ blev ja gravid minsann.. hmm Ödet?? Japps och där kommer vi in på ännu en sak om mig. Många kallar mig korkad konstig eller bara skrattar lite åt mig när jag säger att jag tror på det övernaturliga såsom liv efter döden, reinkarnation, att allt har en mening, VISSA medium. m.m
Själv håller jag på med Healing och älskar att vara en kanal mellan universums krafter och en annan människa.
Jag trodde faktiskt inte på healing förens i slutet av förra året, trodde detta var någon form av placebo effekt.. tror man på de funkar det med andra ord..
Gick en meditationskurs i molkom hos en underbar kvinna som heter Prem Lavanya Jansson och vid ett tillfälle skulle vi få prova på healing.. Jag led vid den här tiden av mer eller mindre konstant huvudvärk som inte var att leka med.. och från sekunden som Prem satte sina händer vid mitt huvud så ordagrant kände jag hur huvudvärken bara rann ur huvudet på mig.. DÄR var jag omvänd.. eftersom jag låg där och mest tyckte att de var lite dumt att vi skulle få/prova på healing eftersom jag visste att detta inte funkade så blev jag klart överasskad när huvudvärken försvann.. Efter den kvällen tror jag stenhårt på healing och har sett på andra personer som har fått och som jag själv gett healing att det faktiskt funkar och man mår riktigt bra av det!!
Håller även på lite med mediumskap och lägger tarotkort åt folk som vill veta mer eller som bara är lite nyfikna. ja jag lägger för de som vill emd andra ord.

Annars då?? Jag pluggade omvårdnadsprogrammet på gymnasiet som ja dock inte fullföljde för det dök upp en liten knodd i min mage så jag avslutade gymnasiet och blev mamma på heltid.
Efter något år som mamma inträffade det en hel del saker som var jobbiga och jag kände en stark oro/rädsla för att vara ensam så jag sparade ihop pengar så jag kunde köpa mig min dröm hund.. Där kom <rottweiler tiken Donna in i bilden. (Niqabackens des demona) älskar henne över allt annat och ångrar mig inte en sekund att jag tog steget att skaffa denna underbara hund från denna underbara kennel!!
Livet lekte och jag och donna åkte på utställningar där hon fullkomligt briljerade!
Några år senare tog jag mitt pick och pack och åkte till USA (MIAMI) i 3 månader som volountär till en parsson russel terrier kennel. ett minne för livet verkligen!
Kom hem levde loppan lite till
hösten 2008 så började jag plugga på stensunds folkhögskola i trosa kommun. Polisförberedande hette linjen som var allmän.
Där träffade jag åxå mitt livs kärlek Andreas som jag idag 2 år senare är sambo med i vårat underbara hus mitt i skogen :p

Intressen då,
Det andliga/övernaturliga, Djur, väner, mysiga hemmakvällar med god mat gott sällskap och ett glas vin. min familj som jag älskar över allt annat ni är verkligen underbara!!
Att bara vara jag, och ni som verkligen verkligen känner mig vet att att bara vara jag kan innebära mycket.. haha älskar att vara "cp" busa skojja skratta
ja vad ska man mer säga?

är för tillfället arbetslös men söker jobb/praktik för fullt. har 11 tatueringar dock bara 10 som syns nu för tiden :p
längtar tills jag får råd att göra änu en tatuering. det ska bli en stor Buddha på ryggen.

well well det var nog de mesta tror jag..
Just ja något som inte många vet om mig...
Jag har skrivit en bok som jag har fått upptryckt och som handlar lite om mitt liv där jag tar upp många saker som många inte heller vet.. trodde inte många skulle vilja läsa den och det var egentligen mest för min egen skulle som jag skrev den.. den är för mig mer eller mindre en "terapi bok"
och jag har döpt den till livet går vidare vilken jag tycker är en absolut utmärkt titel på den!!

hej svejs de var dagens utmaning ännu en står på morgondagens schema!

utmaning!!

Publicerad 2010-12-13 11:22:42 i Allmänt

Hittade en liten utmaning i en blogg som ja läser lite då å då å tänkte att det KANSKE kunde vara kul.. vi får väl se om ja orkar/kommer ihåg/fullföljer den,
men ja tänkte att ja ska ge den ett försök ialla fall :) vill även härmed utmana Jessica i att göra de här..

här följer utmaningen


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Mitt drömyrke.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Sanningens ögonblick.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – Mitt liv som miljonär.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Lördag 11/12

Publicerad 2010-12-11 16:03:39 i Allmänt

känns som ja inte har nån direkt inspiration  just nu, ja menar vilken underbart undehållande titel ja fick till på de här inlägget lixom :p
ja ja strunt samma, ska försöka få ner några rader om vad som händer med/runt mig just nu..
Jobb.. hmm nej där är de verkligen ingen framgång men ja söker å söker å söker arbete ialla fall.. jag antar att just "MITT" jobb kommer upp när de e dags för de, önskar bara att de vore dags nu!!!

Annars då?
Förra helgen var jag på NLP och hypnos kurs på Englagård, de var väl ok. Att få återvända till Egnlagård var ju den absoluta höjdpunkten, blir helt fridfull och lugn i hela min kropp och själ av att vara där!
Träffade Rainer igen åxå det var kul, han är en fantastisk människa som ger mycket värme och kärlek bara genom att vara!
Annars så kan jag faktiskt inte påstå att kursen i sig var något för mig, alltså den var bra och kursledarna var åxå jätte bra och man kunde verkligen se att de brinner för det de gör och det är någon som jag anser är viktigt!! Men nej det var inget för mig och det kände jag ganska fort åxå. Är trots detta jätte glad över att jag åkte dit. Åkte dit med Nettan, vi hade en härlig och intressant helg ändå. Träffade en man som heter Helge  som verkligen har ett stort hjärta, Träffade även en kille som heter Emil som åxå håller på med tarot kort och han fick verkligen träna ;) Jag och Nettan och många med oss bad honom lägga kort för oss och han var verkligen jätte duktig,

Har fått lite tips och ideér av min jobbcoach som jag verkligen ska kolla upp åxå. Han är såååå bra och jag är verkligen nöjd med valet  av jobbcoach. Han lyssnar och går erkligen in för att försöka hjälpa en så gott han bara kan. är de något han inte gillar eller tror på så¨säger han det och är det något som man brinner för så gör han vad han kan för att få fram information och platser där detta finns. Tack till honom!!

Får se hur det blir med min och Nettans lokal då, det är ganska uppenbart att de andra som har lokal i samma byggnad inte vill ha oss där och de visar de ganska tydligt, de är otrevliga, nonchalanta, bestämmer och grejjar med saker som berör ALLA i byggnaden utan att ens fråga eller berätta för oss.. men men vissa människor är sådana och tyvärr så kan man bara ta de för vad det är och göra så gott man själv kan..

Igår var jag till Karlstad och l'ämnade lillen (kevvan) han ville spendera helgen i karlstad och umgås med sina gamla vänner där. (och åka skateboard så klart haha sötingen där) Kom hem och älsklingen fixade till lite mat som blev helt underbart gott!! Fisk potatis och sås sen blev det att kolla in finalen av Idol, satt och höll tummarna för Jay Smith!!! Ok Minnah är verkligen en duktig sångerska hon åxå men jag har gillat Jays röst sedan första audition han gjorde,.. och visst blev det Jay som vann!!! Hurra hurra hurra
Dreaming people heter vinnar låten och jaaa vad ska man säga, Den var riktigt bra och på något konstigt sätt så lyckas dom allotid fixa till en riktigt bra låt som vinnar låt.. vet en låt som aldrig kommer att lämna mitt hjärta ialla fall och det är Everything Changes med Markus Fagervall.  Har hört den låten miljontals gånger men jag tycker fortfarande att den är precis lika bra som första gången jag hörde den!!

Åh måste ju berätta.. Min bok har kommit och jag måste medge att jag faktiskt var lite nervös nu när jag fått den.. gud ingen kommer ju vilja läsa om mitt liv, ja det är mitt liv den handlar om.. men nu har jag faktiskt bara ett exemplar kvar av boken och folk verkar gilla den väldigt mycket :D en glad och possitiv överaskning måste jag säga..

Väntar på samtal från CSK (centralsjukhuset) åxå.. ska dit och ta ett hormon prov framöver.. Eftersom de inte hittar min p-stav på varken ultraljud eller röntgen så har dom fått för sig att den kanske aldrig ens sattes in i min arm, trots att jag har förklarat för läkaren att jag har sett och kännt staven så påstår han att ibland så tror man bara att den finns där och att den inte alls har satts in.. men grejjen är ju att om jag inte skulle haft en p-stav i armen i snart 2 år så vet jag att jag hade varit gravid vid det här laget.. och som sagt jag har sett och kännt den, brukade anväönda den som ett aningen äckligt men ganska skojjigt Party trick hahaha ja jag vet.. förmodligen inte alls såååå värst roande men en del tyckte det var kul och JAG framför allt tyckte de var enormt roande att se folks miner, en del höll på att dö för de tyckte de var läskigt och andra blev sittandes som i trance och bara stirrade på den hahaha man kunde ju trycka "upp" den så den stack upp ur huden och de var minst sagt "festligt" haha

ja ja nu e de dags att avsluta för idag!! Lägger upp en/flera bilder från sommaren som känns så enormt långt bort just nu men den kommer snart och jag längtar!!!
Donna svalkar av sig i sjön nedanför huset


Jag sommaren 2008, på väg mot staden för att dricka några öl med gurkan!
(spetsen längst ner på klänningen fanns inte kvar dagen efter hahahaha)


Vårat underbara hus!! <3

ett tag sen

Publicerad 2010-12-10 19:30:07 i Allmänt

har varit ganska jobbigt ett tag och väldigt förvirrande, mycket negativt som hänt men de finns nog någon större mening med de hela tror ja..
Förra helgen var de bra ialla fall var på Englagård så de var kul..
skriver mer i morgon eller något har inte riktigt tiden nu

Puss å kram många barn

Om

Min profilbild

Petra Ohio

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela