missdes

här kommer jag dela med mig allt möjligt, glädje, sorg, hundträning, medialitet/andlighet, tankar funderingar ja allt som på något sätt o vis berör mig oavsett om det är negativt eller possitivt.. enjoy och lämna gärna ett litet fotavtryck när du är här ;)

herregud..

Publicerad 2011-04-29 09:33:44 i Allmänt

vad den här veckan har gått fort.. känns som den startade igår.. jisses..! Redan helg och allt. vad händer annars då?? hmm... ska försöka ta min lilla rumpa å åka mot Sunne en sväng för att lämna in min lönerapport och lite så,
Kanske borde försöka komma ut och kratta bort lite löv idag åxå, är inte super duper mycket löv på gården men de e tillräckligt mycket för att de inte ser 100%igt bra ut ialla fall, rensa upp i hundgården ska ja göra åxå så de blir rent och fint där, är ju lite kvistar å så som ligger efter vintern och en massa löv, har ju några träd runt precis hela hundgården så det behövs ju rensas en del där inne,

Livet för övrigt går väl ganska bra måste jag säga, förra helgen så var grannarna här en sväng och sen klev vi uppför backen och hälsade på dom vidare på kvällen och gud vad kul det var
Tack Ann louise och Hans för en riktigt trevlig kväll!!

Saknar min älskling nu.. Kevvan!! Han åkte till karlstad på förra torsdagen för att skata och vara med sina vänner där och sen dess har han inte kommit hem.. nu är han i Oslo och hälsar på farmor och har de mys,  men på södag kommer han hem igen! Saknar honom mitt hjärta!!

Usch börjar bli nervös redan nu... nästa lördag så är det utställningsdebut för Mio.. riktigt riktigt nervös måste jag säga.. hjäääälp!! men men de kommer nog gå bra hoppas jag ;) det är väldigt bra träning om inte annat och alla är vi ju barn i början, han har ju så mycket lek i sig och har lite lätt för att skälla på främmande människor men på en utställning så kommer det vara såååå mycket människor så det där med skällandet kommer nog att gå bra tror jag det är nog värre med leksuget med alla andra hundar och om Hans uppfödare Irene och Heikki har med honey så kommer mio vilja springa och leka med henne inne i uts.ringen så det är nog de som kommer bli den största utmaningen tror jag..
men men de blir nog bra vi är ju inte där än och det blir som det blir helt enkelt..
Ska även denna dag hämta bröllop/dop present till jess och kristoffer  samt lilla sötnosen Luwa, Dopet skulle v. bli i augusti såg jag men de får få presenten tidigare ju annars så "förstörs" ju lite av överasskningen lixom så de får få sina presenter samtidigt :)
men de blir nog bra med det åxå, tror ja. Ska bli väldigt skoj att få se deras miner och höra vad dom tycker om presenterna, har ju gett jessi en liten ledtråd..

Ledtråden är det är väldigt personliga presenter men ja hoppas att alla som kommer på besök får se dom..
sug på den ni ;) Jessi blev nog inte direkt nått smartare av den ledtråden tror jag hehe men men hon kommer förstå när hon ser dom :p

Mio har varit så söt och väckt mig två nätter i rad av att han står vid sängen och hoppar och piper.. men jag ska egentligen inte klaga på detta för ja har gått upp och tagit ut honom båda nätterna och då har han kissat och bajsat faktiskt så det är bra av honom att han kommer och visar det, ialla fall på natten. På dagarna så är han inte riktigt lika duktig på att visa att han är nödig, eller så e de bara vi som inte har förstått hans sätt att visa det på, han har kommit in i någon period där han verkar tycka att det är helt ok att bajsa inne, vilket jag inte tycker..! men men de e bara att fortsätta att köra på hårt med att springa ute med honom titt som tätt, visserligen är vi ju ute en hel del med hundarna nu när det är ett sånt underbart väder.

skulle behöva att dra fram snabeldraken och låta han suga lite i dag åxå, blir mycket bös med 2 fällande katter och en fällande stooor hund, särskillt som den stora hunden gillar att bada och redan har tagit premiärdoppet i sjön för att sen få världens rus och springa runt och sen kasta sig i sanden och rulla sig...  Mio är åxå en hejjare på att springa som en galning och han gillade åxå vatten så han kommer nog att lära sig simma och bada ganska bra i sommar tror jag. ska bli kul å se.. han såg ju för rolig ut första gången vi var ner till vattnet,
donna sprang ju raka vägen ner till vattenbrynet och rakt ner i vattnet, (hon älskar ju att bada) Mio sprang i full fart efter henne och kom kanske 1 meter ut i vattnet och upptäckte att han "sjönk ner under marken, som för övrigt kändes konstig och inte alls gick att stå på hur han än försökte lyfta upp tassarna för att komma över den sk. marken.." sötnosen där!! men bara han lärde sig att nej de kommer aldrig att gå så var de ok och han sprang upp på stranden gjorde ett ärevarv och drog sen ner i vattnet en stund igen för att snabbt upp och göra om hela proceduren igen :p

nää nu får ja ta å avsluta lite här dags att göra lite nytta minsann!!
ha en riktigt bra helg mina vänner

Bussreklam!

åh så kul da...

Publicerad 2011-04-26 12:33:30 i Allmänt

Ja då är det tisdag  runt lunch då och i morse var jag sååå enoooormt trött när ja var på väg hem efter att ha jobbat så det var inte klokt, vägen Sunne-Långenäs har nog aldrig varit såååå lång förut tror ja.. herrejisses.. pendlade mellan att vara super trött och förmodligen se ut som en kines i ögona till att sitta å huttra brrr.. Värmen pendlade med andra ord så här, Varmt.... Kallt... brrr varmt... kallt.. brrr, varmt kallt, brrr
ja å så höll det på i ca 2 mil den första 1,5a mile var ingen fara då hade ja precis slängt i mig en kopp kaffe ju så..
annars då?? ja kom äntligen hem och hundar och gubbe blev glada.. gladast blev visserligen donna och mio tror ja, donna pep så väldigt då och mio han lekte "stepdansör" eller nått tror ja för han kom i en väldans fart så de sa bara "swisch" om honom och sen studsade han på bakbenen värre än en k'änguru!!

kom äntligen hem och fick krypa er i sängen det var väldigt efterlängtat!! Var ju inte alls bered på ett natt pass.. hade krypit ner i sängen och var redo för att sova när de ringde och frågade om ja kunde komma och jobba :D och visst kunde jag det...!! blev glad och de var kul att få åka å jobba åxå, även om de inte var på min favvo plats <3 men de var kul!!

Annars så har ja även fått ett ilandsproblem..(NOT) Skrattar högt för mig själv.. Mina naglar har ju äntligen börjat få en bra längd och dom har lyckats hålla sig från att gå av eller splittras m.m och nu e de stan för långa så det börjar bli lite problem med att skriva här på datorn... ujujuj vilket ilandsproblem ;)

När ska se om ja hittar en riktig riktig tröttis bild på mig och lägga upp här så får ni alla godingar se hur pigg ja var när ja kom hem  från jobbet i morse (den bilden är dock inte tagen i morse utan för något år sen..)



Är ca 1,5 år sedan när våran äldsta katt deicide var nyhemkommen.. den lilla söta krabaten!! <3

Påsk!

Publicerad 2011-04-22 10:49:56 i Allmänt

Japps nu e de redan påsk, jisses vad tiden går fort, det är ju inte klokt!!  Har verkligen haft bloggtorka den senaste tiden och ja känner nu åxå att ja vet inte riktigt vad ja ska skriva egentligen så de här inlägget blir kanske ganska så meningslöst men men ja får försöka få ner några rader ialla fall!!
Kevins klass hade påskförsäljning utanför ica igår, de hade gått rätt bra för dom så de e ju jätte kul. Sen efter skolan när han kom hem så for vi å hämta Andreas från jobbet och sen vidare in till sunne då kevin hade beställt att få vara i karlstad under påsklovet och sen på torsdag som kommer åker han till Oslo för att vara hos Farmor några dagar :)  jisses vad han har sett fram emot det, de e lite spännande för honom att få åka tåg till oslo godingen! Annars då? Hade en riktig städar dag igår, var lite segt att komma igång men de gick av bara farten bara ja kom igång, damsuga, torka golv, städade upp i kevins rum (trots att ja sagt att ja inte skulle göra de men men.. är man i farten så är man) damtorkade lite fast behöver ta bokhyllan i vardagsrummet ordentligt får nog bli idag kanske, vädrade hela huset precis hela dagen igår, öppnade fönstrena när ja började med damsugningen och drog på Jay Smith så det dånade i högtalarna, hundarna fick tränas i hundgården vilket börjar gå ganska bra nu de börjar vänja sig lite smått :) skurade som sagt golven och de behövdes var nog 1 månad sen sist.. usch va skitiga dom var, skäms på mig..! haha.
sen som sagt så var de att njuta lite i solen och hyresvärdens fru var vid lillstugan och städade så det hans med lite skvaller där åxå ;) sen kom hyresvärden och deras ena dotter så de blev lite gott fika med bullar kakor och kaffe, Donna blev helt överlycklig när hon fick se hyresvärden, hon har ju nån sorts kärlek till honom och blir alldeles till sig av lycka när han kommer!!
sen vart de att gasa mot sunne och lämna av kevvan vid tåget och så blev de lite mat å systeet för att inhandla lite gott, blev några öl två st "Varm & Kall" och en Malibou MUMS!! Höll dock på att glömma köpa jos men baby påminde mig TACK och lov för det..

vad händer idag då? inte mycket ska väl ner till ica en snabbis sen och köpa lite godsaker att laga till idag tror jag. annars blir de väldigt lugnt faktiskt.

passar på att dela med mig av en bild av vårat "PÅSKIGA" kök :p

enjoy

puss å kram

hmmmm

Publicerad 2011-04-15 21:39:01 i Allmänt

fan ja e såååå sugen på nått.. eller ganska mycket här kommer en liiiten lista på vad ja skulle vilja ha just nu..
choklad pudding, glass, melon, jordgubbar, geisha, kinapuffar, påskmust, kyklingfile med potatisklyftor och kantarellsås, chili corn carne, POPCORN med smör smak, ost och skink sallad, feta ost pastasallad. grillat kött en öl eller ett glas rött, salta döskallar, romerska bågar marshmallows, sockervadd m.blåbärssmak. Jordgubbar doppade i choklad,chokladskumananer och sen vill jag titta på TOM OCH JERRY marathon!!
som sagt en liten lista.. hmm undrar varför texten i listan blev så liten för?? hmm ja ja strut samma!!
är även sugen på att gå ut och dansa å ha kul, och sommar och grilla å mums fan va ja e sugen på saker.. well well..
fan de kliar på armen vid stygnen, läker fint ialla fall men de kliar å kliar å kliar

hoppas alla får en riktigt bra helg.
själv kommer ja ta de så lugnt de bara går tror ja.. har ju äntligen fått ett jobb.. visserligen endast som vikarie men ändå ja får ju lite inkomst ialla fallnää ja har verkligen noll motivation till bloggandet just nu känner ja.. men de kommer nog igång snart igen :)
have fun i will

läääänge sen

Publicerad 2011-04-09 11:24:15 i Allmänt

men känner att ja inte haft tid/lust/ork att blogga på ett tag, har varit så mycket annat hit å dit.. har bla. varit på tarotkurs för Ylva faith Trollstierna vilket avr enormt häftigt och väldigt givande och ja blev helnöjd med kursen!! sen har ja ju fått min bok som ja har hållit på med och skickat än hit än dit osv.  åkt t/retur karlstad opererats och härjat.. jaaa de har inte funnit så mycket tid för att blogga med andra ord, sen har vi ju börjat träna Mio lite mera åxå.. han börjar bli riktigt duktig nu faktiskt mitt lilla hjärta!!

Kevin har fått nya skor (som dock inte kommit ännu) efter att ja mer eller mindre eldade upp hans skor när ja skulle torka dom.. ops.. inte så vidare smart gjort kanske men men ändå nu har ja gjort rätt för mig och beställt nya skateskor åt honom..

va händer idag då?? hmm ska in till Sunne och handla lite gott tills i kväll.. blir nog en gryta ala berit igen tror jag den var helt underbart god och ja skulle kunna äta av den hur mycket som helst..

hoppas alla får en riktigt riktigt fin dag!!

kram på er

Om

Min profilbild

Petra Ohio

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela