missdes

här kommer jag dela med mig allt möjligt, glädje, sorg, hundträning, medialitet/andlighet, tankar funderingar ja allt som på något sätt o vis berör mig oavsett om det är negativt eller possitivt.. enjoy och lämna gärna ett litet fotavtryck när du är här ;)

WOW!!!

Publicerad 2010-04-29 17:14:50 i Allmänt

Ja jag har inget annat att säga egentligen, eller ja absolut inget annat ord att beskriva de senaste dagarna i mitt liv med...

SOm många av er kära läsare vet så har jag varit på Englagård på kurs.
Jag hade enorma förväntningar om den här kursen om min vistelse på englagård innan jag åkte dit, dels pga 2 st saker,
1. Mamma var där på en liknande kurs i oktober 2009
2. Prem Lavanya har varit där på ett flertal kurser och pratar mycket gott om både Englagård och om Satyam som driver det hela.

När vi kom till Hallsberg jag och älsklingen så stog vi där på tågstationen och kom på att vi inte riktigt visste av vem eller hur vi skulle bli hämtade, Mamma fick då uppdraget att ringa till Englagård och kolla upp detta, (vi skulle ju ha åkt bil dit från början men de blev ändrat till tåg, så vi hade inte riktigt brytt oss så mycket i informationen som var i bekräftelse mailet ang tågresenärer...)
Vi skulle ialla fall bli upphämtade utanför tågstationen av någon från Englagård. och WOW vilken upphämtning vi fick.. lite häftigt var de när vi plötsligt får syn på en fin vit LIMOUSINE!!!

när den hade kört fram och stannat så kom de fler personer som åxå skulle till englagård och vi hoppade in.

Väl framme på Englagård så fick jag och andreas vårt rum tilldelat till oss och vi skulle bo i Henriksgården tror ja huset heter. Rummet var jätte mysigt med dubbelsäng och flertalet medelstora och underbart fina ametister. en liten balkong hade vi åxå :p den använde vi ju aldrig men de var kul ändå ;) rummet var jätte mysigt och när vi packat upp lite och sett oss runt så¨kände vi ett inre lugn blandat med förväntningar och spänning.

Andreas hade inte några förväntningar på kursen alls men tyckte de skulle bli kul ialla fall. Det blev lite middag och sen var det dags för kursens första seminarium. vi gick in och satte oss i meditationsstolarna som var utplacerade på vita madrasser på golvet.

Sen kom Satyam och började seminariet, jag har ju sett Satyam en gång tidigare å det var sista helgen i september 2009 på spiritual cruise och jag tyckte han var helt fantastisk med en glädje och värme som ja inte kännt och sett hos någon annan förut. han var precis lika rolig och värmande den här gången. kände att det här kommer bli något alldeles extra (kursen alltså)

seminariet fortgick och även så kursen, och jag tror faktiskt inte helt ärligt att jag har hunnit ta in allt och smälta allt som hände på Englagård ännu och ja tror de kommer att ta ett tag innan jag gör det men en sak vet jag

de där dagarna på Englagård förändrade både mig och andreas och även våra liv!!
så stort TACK till Satyam Maria och de andra anställda på Englagård
Och jag VET att varken min eller Andreas resa på Englagård är över trots att kursen är över för den här gången, vi åker snart tillbaka dit för ytterligare kurser den saken är SÄKER!!

det hände mycket med oss allihopa som var där. hela kursen var blandad med skratt och gråt. i bland skrattade man så man hade ont i magen och knappt fick luft och i nästa stund grät någon så tårarna forsade men det var helt OK,
Det som jag tänkte på mycket under dagarna var att det var så fantastiskt att så många människor runt 50-55st i olika åldrar med olika ryggsäckar olika härkomst och ja allt vad man kan tänka sig. män kvinnor unga som 'äldre svenskar norskar ja allt man kan tänka sig. Men alla tog hand om varandra alla prata med varnadra och inge absolut INGEN dömde någon eller något sådant där var vi alla lika och alla utvecklades just precis i den takten och så mycket som de skulle just då!!

jaa jag kan inte säga annat än WOW!!

nu e de dags att fixa färdigt med lite annat och ärligt talat s¨å sitter ja ganska mållös med datorn i knät just nu och vet inte vad jag mer kan skriva om englagård för den här gången mer än att där hittade jag HEM och nu vet jag hur det känns att LEVA!!!

TACK för allt till alla deltagare och anställda på Englagård, vi ses igen

Och sen måste ja ju avsluta med att mina förväntningar på hur kursen skulle bli... de var ju som sagt höga och ja var lite rädd för att ja skulle bli besviken eftersom ja hade satt ribban högt.. men ribban jag satt upp nådde inte ens upp till hälften av vad kursen gav mig och alla andra..

Kramar till er alla











Konstig känsla..

Publicerad 2010-04-25 19:36:52 i Allmänt

Jobbade extra natten tills i dag (lördag natt alltså) på mitt ordinarie jobb som personlig assistent och hon jag jobbade med nämnde att hon hade hört av en annan kollega lite i förbi farten att en F.d kollega omkommit i en bilolycka fast hon visste inte om de var sant eller ett väldigt hemskt rykte, vi satt och spekulerade i detta här ganska mycket under natten och de köändes lite olustigt eftersom den här kollegan som heter Lena, inte var gammal alls. född 76..
satt och försökte hitta info om runt tidpunkten som hon hört att olyckan skulle ha skett men hittade inget. Hon hade ju hört "ryktet" från en annan kollega som tydligen kände ett gammalt ex till Lena som sagt att hon omkommit men de verkade vara väldigt luddigt och osäker information, Hon slutade på vårat assistent jobb för att börja jobb på en skidanläggning i norge så ingen i karlstad har ju direkt haft någon som helst kontakt med henne, inte någon från jobbet ialla fall.. Olyckan skulle ha skett på väg hem från skidanläggningen då hon åkt med två andra personer som skulle åt samma håll någonstans på vägen så inträffade en olycka och Lena skulle ha omkommit..

och nu under dagen så har ja fått reda på¨att detta hemska rykte stämde. älsklingen hjälpte mig och leta på nätet för ja hade svårt att tro att de skulle vara sant, Lena kunde ju inte vara död?!! nej de kan hon inte vara.. hon som var så full av liv och glädje och hade så många framtidsplaner och allt sånt. hon var en riktigt frisk fläkt!! Så ja har gått halva dagen med en vemodig känsla i kroppen och inte riktigt kunna släppa tanken på att hon är död. men jag fick ju bevis, min älskling hittade hennes dödsannons :( den följer här nedan, har dock tagit bort de anhörigas namn och så, kändes inte rätt att lägga ut dom och samma sak med hennes hemort som åxå stog i annonsen så nu känns den ändå ganska respektfullt utlagd med visad hänsyn mot hennes anhöriga(om de nu mot all förmodan skulle hitta min blogg på något sätt) Men känner att jag vill lägga ut den ialla fall.
och även om vi inte hade någon direkt kontakt efter att hon slutat jobba med oss så hörde man ändå av henne någon gång då och då. minns hösten 2008 så stötte jag på henne på ett fik i stan och vi börja prata och tog igen gamla minnen m.m sa att vi skulle ses nästa gång hon kom hem till stan (hon var inte född och uppväxt här) men de hände aldrig, hon dog ju bara några månader senare!!

hoppas att allt gick fort och att hon slapp lida ialla fall R.I.P Lena!!



Vår mest älskade
Dotter, Syster och Moster
Lena Larsson
* 5/5 1976
har hastigt lämnat oss, släkt och många vänner i djup sorg och saknad.
den 8 december 2008

Det blir vackert där du går,
marken, stigen, stranden som du följer,
allt tycks ljusna, glädjas,
allt som ser dig.

Någon som är duktig på...

Publicerad 2010-04-25 01:29:44 i Allmänt

Att söka efter personer på nätet? Jag skulle vilja få tag på och komma i kontakt med en f.d arbetskollega. Har hennes namn,de 6 första siffrorna i person nr. Vet tre arbetsplatser som hon har/haft de sista 4 åren. Vet även en bostadsadress som hon hade innan hon tog ett jobb som krävde en flytt! Så om någon är duktig på detta eller vet någon som e duktig på de här så e jag oerhört tacksam för hjälpen!!!

underbara ledighet

Publicerad 2010-04-20 12:26:18 i Allmänt

härligt med lite ledigt.. känner att min kropp behöver de så den får vila upp sig lite, skulle ha varit i väg och spöat "pöjkera" i bowling i kväll.. ja Jessi mot stoffe o Andreas och ev. kevin :p fast kevin hade fått vara med mig å jessi tror ja för han e ganska duktig så jessi om inte annat hade behövt hans hjälp.. jag hade ju inte varit till någon hjälp för att ta hem vinsten hahaha!!
Men jessi hörde av sig här på förmiddagen och meddelade att hon var tvungen att ställa in för hon hade blivit sjuk, inte kul inte kul. hoppas du kryar på dig gums!!

Annars då?? ska best'älla tågbiljetter idag åxå inför kursen som e mån-onsdag nästa vecka woho ska bli riktigt kuligt faktiskt!! längtar!!!
Kommer bli intressant och väldigt givande tror jag :p

nej nu ska ja fixa lite här hemma och gå igenom mailen å fb å så..
se ya all

du kan va...

sista natten sen ledig!!!

Publicerad 2010-04-18 16:57:35 i Allmänt

Jag brukar ju inte längta efter att få vara ledig, brukar ju faktiskt nästan längta tills ja ska jobba och särskillt i arresten. ÄLSKAR DET JOBBET!! men nu ska de bli underbart att vara ledig.. kommer bli en massa mys, promenader, film och skojj under veckan jag ser verkligen verkligen fram emot det, ska bli enormt kul och härligt med ledighet. Har kommit på att man faktiskt behöver vara lite ledig i mellanåt :p
under veckan så blir de som sagt en massa promenader och så sen så kommer de även bli en hel del healing träning å de behövs ju.. har ju legat på latsidan lite vilketja inte borde hihi ops..
nä nu ska ja nog gå å göra en pajj, e super sugen på pajj mums mums mums

Kram på er alla
älskar min familj så enormt mycket och jag är lycklig som har dom!!

en bra dag med mycket energi

Publicerad 2010-04-15 15:44:24 i Allmänt

idag e de en bra dag trots att molnen och lite kallare vindar omger oss när vi kliver utanför dörren.. nästan lite små kyligt ute idag men men. var till fältet med donna och älsklingen idag och på väg hem så började de tillåmed att regna lite. GUD jag ÄLSKAR lukten av blöt asfallt, kalla mig knäpp eller något men blötasfallt är en GOD lukt. jag gillert!!

Annars då?? idag är de lite av en slappis dag, har varit långa promenader och sånna saker i snart en vecka så idag passar vi på att slappa lite, igår "firade" vi att jag var ledig och fick stanna hemma och sova med pajj och glass i sängen till filmen "From Hell" en film baserad på händelserna om Jack The Ripper som härjade lös på gatorna i London på 1800 talet. en speciell men ganska bra film faktiskt. inte bästa filmen att äta jordgubbspajj till kanske haha inte om man är känslig iallafall med tanke på att man fick se en massa inälvor och så å sen tittade man ner i sin tallring med mosade jordgubbar och glass hahaha men de rör mig inte i ryggen. inga större problem med sånt faktiskt.. är väl härdad genom mina jobb tror ja. ja alltså inte för att de e mycket blod och inävlor där men ja ja..

I kväll blir det middag med tjejerna på jobbet och chefen åxå så klart. ska bli riktigt trevligt blir middag på "Båten" vi har ju varit ute på samma ställe de senaste gångerna nämligen Habibi som jag verkligen älskar.. den resturangen är mysig hemtrevlig med god service och enooormt god mat!!! tror att många av oss på jobbet gärna hade återvänt till Habibi men man må¨ste ju prova något nytt ibland åxå så i kväll blir de som sagt Båten.
Jag och Bey ska mötas i förväg och gå dit ihop. vi har lite busplaner som vi ska fixa innan vi ska knalla in på båten haha.

WOHO skickade iväg lite av en ansökan kan man nog kalla de till en 3 dagarskurs härom natten och igår fick jag ett bekräftelsemail på att ja å älsklingen fick varsinn plats på kursen så¨de ska bli super duper kul den 26/4-28/4 E VI ALLTSÅ INTE I KARLSTAD UTAN I ÖREBRO TRAKTEN PÅ KURS.
kattvakt efterlyses dessa dagar!!! och om någon vet nån som har en bil som de inte behöver dessa dagar vore de åxå bra!

Nää nu ska jag dricka mitt kaffe som ja nästan hade glömt bort sen blir de att fixa och dola och grejja här innan de e dags att åka mot staden på middag!!

så härligt

Publicerad 2010-04-14 01:49:36 i Allmänt

Känns riktigt skönt faktiskt.. nu börjar livet rulla på som de ska känns det som, Claes begravning är över och man kan "släppa" det, kommer alltid att minnas honom så i mitt hjärta finns han ju kvar för alltid men i dagliga livet så går jag vidare och släpper honom.
Annars då??
I helgen var jag på hundutställning och äntligen fick jag ställa ut hund igen!! det var helt underbart!!
Har blivit Handler åt en Collie hane vid namn Perry, en riktigt fin kille med härlig mentalitet, ska även ställa hans "syster" (de bor ju under samma tak och kommer från samma kennel skyelice) Bellis. hon är åxå en mycket bedårande och söt tik tycker jag. en feminin tjej med gott temperament och fin exteriör!! SUPERKUL!!!

Jag och Andreas har börjat på att komma ut på dagliga promenader på ca 1 timme åt gången, helt underbart är det och nu så här på våren, nu när den äntligen verkar ha kommit så är de fantastiskt skönt, i dag stannade vi till vid Statoil på våxnäs och köpte oss en varsinn glass och Donna fick självklart smaka lite.. vi fick oss ett riktigt gott skratt när hon gick från att slicka i sig glass till att försöka bita av en stoooor bit av min glass.. haha hon e go min snutta!! Hennes humör har blivit myxket mycket bättre åxå börjar fundera på om hon har haft någon form av vinter depression eller så..!! ja ja oavsett så är det bättre nu ialla fall. idag mötte vi hennes stora hatobjekt.. och han gick förbi oss med ca 1,5 meters avstånd och hon tittade BARA!! hon morrade inte hon reste inte ragg hon gnydde inte.. INGET ALLS bara tittade på honom så gissa om jag och Andreas blev förvånade eller.. men mycket mycket beröm fick hon ialla fall!! Blev såå stolt över henne!!

har långvecka på jobbet nu vilket innebär natt jobb mån,tis, fred.lörd.och söndag.. ledig endast ons. torsd.
jobbig vecka men men de går.
ska jobba i arresten på lördag natt åxå så de ska bli super duper kul.älskar verkligen det jobbet måste jag säga!! trivs bra trots allt, ja trots allt.. de har väl varit lite si och så men jag känner att jag har gjort rätt ialla fall och jag vet att jag har många bakom mig där åxå.. ja ja skit samma nu ska ja inte skriva om det. känns som att de kvittar.. det är ju ett avslutat kapitel och de känns som att det har löst sig till de bästa just nu ialla fall. bara hoppas att vissa lär sig av sina misstag!

har suttit och kollat upp datum för hundutställningar under sommaren runt om i landet åxå för att se när det passar mig så vi kan åka runt och ställa ut Perry och Bellis åxå så klart :D Är så glad och tacksam för att Carin låter mig ställa ut henne underbara och härliga hundar. det är ju ett stort intresse för mig och jag älskar verkligen att visa hund och agera handler!!

Ja ja sitter och spanar runt lite på lite kläder inför sommaren, ska även försöka hitta något som passar både Bellis och Perry när de gäller min utstyrsel som handler.. något man kan ha på större utställningar ialla fall men de e svårt att hitta, de e ju inga vardagliga kläder, ja inte för mig ialla fall.. men men de löser sig de vet ja!!

Kevvan kevvan älskar dig min underbara busunge!!

Ha de bäst

Vårat år!!

Publicerad 2010-04-06 14:14:22 i Allmänt

ja de e faktiskt så de börjar kännas nu, som att 2010 kommer att bli vårat år! ja mitt och min familjs ialla fall. känns som att nu e de dags för oss att ha lite tur å sånna saker,  i år kommer de hända saker och de kommer vara bra saker, visst de kommer säkert motgångar åxå men inte av de slaget som vi verkligen har fått nog av!! nu räcker de med negativa energier och dåliga tider. i å¨r SKA de bli vårt år!! i år i år i år i år!!
I natt e de arrest jobb igen WOHO ME LIKE!!! i morgon å torsdag e de åxå jobb å då e de med bey som personlig assistent.. ja har kommit på en sak när de gäller jobb.. eller ialla fall när de gäller mig och jobb.. haha jag har varit lång ledig nu sen i söndags.. slutade kl 22.00 i söndags och nu e de dags att jobba i kväll igen 21.45 börjar de men jag gillar att jobba så ja klagar inte, fast jo jag veeeeet ja veeet!! Man måste ta de lugnt så man inte blir helt slutkörd jag vet, och ja jag ska ta de lugnt jag lovar.. men i bland vissa kortare perioder så blir de så här å sen får man en välförtjänt fin lön och kan roa sig å njuta av den.

i morgon under dagen ska ja i väg å träffa P.L.J woho!! de ser jag fram emot.. ska bli spännande.. ska se om ja kan försökra luska ut lite saker som ska hända framöver.. hon sitter ju inne med den informationen så att säga haha å jag vet att hon vet men frågan e om hon vill/ska säga de ännu.. well well man får se vad framtiden har att utvisa, älskling ska med dit åxå så de ska bli riktigt kul å se vad han tycker åxå. tror han gillert!!

nej nu ska ja se vad som finns i köket att äta för nu börjar magen att kurra på å göra sig påmind om att den behöver fyllas lite granna!!

have a nice day!!

påsk!!

Publicerad 2010-04-02 17:04:07 i Allmänt

har ätit mammas janssons frestelse idag!! guuud ja bara älskar den sååå gud mums mums, finns lite kvar i kylen men den äter säkert min älskling upp i kväll nä'r ja e på jobbet :p de får han gärna göra visserligen, ja mumsade ju av hans pizza igår hehe

ja ja påsk helg nu ju, så va ska man göra?? festa, slappa, åka iväg å h'älsa på nån/några vänner och snacka skit å ha kul eller bara underbara hemma dagar?? Nopps inte en enda av dessa saker, jag ska jobba i arresten hela påskhelgen å ja gillert!! natt nu fredag å lördag å sen söndag kväll. ska bli gillert gillert!!
har visserligen varit underbart att ha fått vara ledig å bara vara hemma med mina älsklingar ons.torsdag åxå!!

igår tog ja å¨älsklingen en promenad med Donna, vi hade tänkt tagit en promenad som tar ca 20 min men när vi var ute å gick så var de såååå härligt och både ja älskling å donna njöt för fullt så de slutade med att vi hamnade uppe i skogen å efter 1,5 timme så var vi hemma igen härligt härligt..
nej nu ska ja lägga mig å vila lite inför nattens arbete.. blev en kort och tråkig blogg i dag men men

kram på er

Om

Min profilbild

Petra Ohio

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela